Стэнфордын урьдчилан сэргийлэх судалгааны төвийн эрдэмтэд шош, вандуйг уургийн агууламж, чанараар хамгийн тохиромжтой бүтээгдэхүүн гэж нэрлэжээ.
Эдгээр нь хүний бие организмд шингэх чанараараа махтай дүйцэхүйц гэж судлаачид үзэж байна. Шошийн төрлийн ургамал амьтны гаралтай бүтэгдэхүүнийг бодвол таргалалт, холестерин нэмэгдэх эрсдэл дагуулдаг ханасан тос агуулдаггүй байна. Шошийн төрлийн ургамал мөн эслэг өндөртэй байдаг бөгөөд төмөр, магни, зэс, фолийн хүчил зэрэг эрүүл мэндэд тустай бодис ихээр агуулдаг байна.
Сэтгэгдэл ( 0 )