Дэлхий дээр хоёр тэрбум хүн шавьжийг өдөр тутмын хүнсэндээ хэрэглэдэг гэсэн судалгаа байдаг. НҮБ-аас "Ихэнх шавьжнууд бусад амьтад, малтай харьцуулахад байгальд хортой хийг маш бага ялгаруулдаг учир хүний биед дээд зэргээр шингэдэг" хэмээн мэдээлээд зоогийн газар, ресторан, нэр хүндтэй зочид буудлуудын удирдлагуудад хандан "Шавьжаар хийсэн хоолнуудыг зоогийн газрынхаа цэсэнд оруулж, ийм төрлийн хоолыг шинээр зохиож, олонд түгээх хэрэгтэй" гэжээ.
Сэтгэгдэл ( 3 )
бас зарим иштэй чихрийг шавжаар хийдэг гэсэн.
zavaan yumaa
yaj iddeg bn aaa