Хоол хүнсийг түүхийгээр нь бус болгож хэрэглэх нь зөв ч удаан чанах, жигнэх явцад түүнд агуулагдах зарим амин дэм нь устдаг байна. Энэ талаарх зөвлөгөөг хүргэе.
- Хоол хүнсийг болгох үед усанд уусдаг C болон B амин дэмүүд устах өндөр магадлалтай.
- Хоол хүнсийг усанд чанах нь хуурч эсвэл жигнэж болгохоос илүү амин дэмийг нь устгадаг сөрөг талтай аж.
- Хоол хүнсийг удаан хугацаанд болгох тусам тэжээллэг чанараа алддаг.
- Хоолыг сайн зажлах тусам хоол шингэх үйл явц хурдан явагддаг байна. Хангалттай зажлаагүй хоол нь шингэхдээ илүү их цаг, энерги зарцуулдаг бөгөөд гэдэс хөөж, дүүрэх сөрөг үр дагавартай.
- Гэхдээ хоолыг болгох үед хүнсэнд агуулагдах эслэг болон ургамлын эсийн хана задарч, биед шингэх үйл явц илүү хурдан явагддаг байна.
Сэтгэгдэл ( 0 )