Зөвлөгөө:Хөгцөрсөн бүтээгдэхүүн хорт хавдар үүсгэдэг

Автор | Zindaa.mn
2011 оны 05 сарын 09

Хүнсний бүтээгдэхүүн хөгцөрвөл арилгаад хэрэглэх үү аль эсвэл шууд хаях уу. Хүнсний бүтээгдэхүүний хөгц нь хорт бодис агуулдаг ба тэр тусмаа хорт хавдар үүсгэгч микотоксин агуулдаг ажээ. Эдгээр бодис нь хоол хүнсэнд шингэж, нүдэнд харагдахгүй газар нуугдсан байдаг. Махан бүтээгдэхүүн дээр хөгц тогтсон бол шууд хаях хэрэгтэй гэж  эмч, эрдэмтэд зөвлөж байна. Харин хатуу сортын бяслагны хөгцтэй хэсгийг хусч аваад цэвэрхэн хэсгийг хэрэглэж болно. Үүнээс гадна йогурт, цөцгий, аарц, халуун ногоо, хүнсний ногоо, жимс, талх, жигнэмэг хөгцөрвөл хэрэглэхгүй байх нь  зохистой. Эдгээр хүнсэнд тогтсон, нүдэнд үл харагдах мөөгөнцөр нь олон таагүй зүйл дагуулдаг байна.

З.Марал Zindaa.mn

Сэтгэгдэл ( 0 )

Сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй.
Top