Сайхан хооллоорой: БУУЗ

Автор | Zindaa.mn
2012 оны 05 сарын 29

Орц: / Гурил, хонь буюу үхрийн татсан мах, сонгино, ус, давс, бууз амтлагч/

Буузтай төстэй, голчлон махыг зуурч элдсэн гуриланд боож хийдэг хоол нь Евразид орших үндэстэн ястнуудын дунд өргөн тархсан.
Жишээ нь, хятадын баозы (bāozi), жаозы буюу гёоза (японоор), Балбын Момо, оросын пельмени гэх мэт.


Хэрэглэх зүйл

  • Жигнүүр
  • Элдүүр
  • Гамбанз

Хийх дараалал

  1. Гурилаа устай хольж зуурна.
  2. Зуурсан гурилаа жижиг хэсгүүдэд хуваагаад, элдүүрээр элдэж хавтгайлна.
  3. Элдсэн гурилан дээрээ татсан мах, сонгино хольж, амталсныгаа тавин чимхэнэ. Чимхэхдээ ихэнхдээ дугуй хэлбэртэй болгох бөгөөд цэцгэн бууз, хонин бууз гэх мэт чимхэлт бий.
  4. Жигнүүртээ ус хийн буцалмагц дээр нь буузаа тавьж 15-20 минут жигнэнэ.

Сэтгэгдэл ( 5 )

Сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууны хэм хэмжээг хүндэтгэнэ үү. Хэм хэмжээг зөрчсөн сэтгэгдэлийг админ устгах эрхтэй.
ХУЛАН(66.181.184.179) 2024 оны 12 сарын 19

10000\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n

1  |  2
Нэг хүн(66.181.185.196) 2024 оны 12 сарын 17

Маш амрхан жор байна

4  |  3
Элина(202.126.91.56) 2024 оны 12 сарын 17

Би 12 настай би бууз хийж чадлаа баярлалаа

14  |  4
Англи (192.82.68.225) 2024 оны 12 сарын 17

Асгахгүй гэж бодоод байгаа юу

8  |  3
Оюунбилэг(202.179.21.215) 2024 оны 12 сарын 17

С\nА\nЙ\nН

7  |  4
Top