Биеэ эрүүлжүүлж турахыг хүсвэл тарагтай гурвалжин будаа бэлдэж идээрэй. Амттай төдийгүй тослоггүй, шингэц сайтай тул үдэш орой ч идэж болно. Түүнчлэн зарим судалгаагаар элэг, цөс болон үе мөчний үрэвсэл, цус багадалтад сайн гэж гарчээ.
1 порцийн орц:
- тараг 1 стакан (1%)
- гурвалжин будаа 2-3 хоолны халбага
Бэлдэх арга:
Үдэш орой гурвалжин будааг угааж, дээр нь час халуун ус хийнэ. Дараа нь усаа асгаж, тараг нэмээрэй. Ингээд хөргөгчинд хийгээд унт. Өглөө тарагтай будаагаа идээд ажилдаа яваарай.
Хэрэв ийм будааг өглөө бэлдсэн бол 6-8 цагийн дараа идэж болно. Тарагтай гурвалжин будаа идсэнээс хойш дор хаяж 2 цаг болсны дараа юм идээрэй. Харин 1 цагийн дараагаас ус ууж болно.
Сэтгэгдэл ( 8 )
Sain jin hasdag yum bna lee ysandaa 30 minyt orcnim bailgaad ysaa asgaad targaa hiicnidiin bi bol hurgucnind hiigeegvi taglaad servvn gazar tawidag bsan ugluu ideed udur baga baga yum ideed oroi 4 iin ved bydaagaa ideed dahij neeh yum iddeggvi bsan barag 14 honog ingej ideed 10 kg hassan
Budaa haluun usand udahgvi bolchihdog yum
Турахын хувьд сайн турдаг Би өнгөрсөн жил 10 хоног идээд 8кг хассан. Их өег учир өлсдөггүй. Хажуугаар нь ус уусан. Гэхдээ Уураг их алддаг юм бна лээ. Байнга биш 2 сард 1 удаа 10 хоногоор л иддэг шүү
Будаагаа хир удаан байлгах юм бол халуун усандаа
Budaagaa bolgohgui ym uu haluun usand her udaan bailgah be
ugluu ert huiten ym ideher gedes mushgij uwduud bdg ym.teged hurgugchnuus gargad ideher buur uwduh bhda. humuus sered huiten ym idej uuzj chaddag bolu?
Turdag ymbolow uu
3 honog ideed nud gurvaljlaad irj bna le shu. Ug ni sain l yum gesen.