Биеэ эрүүлжүүлж турахыг хүсвэл тарагтай гурвалжин будаа бэлдэж идээрэй. Амттай төдийгүй тослоггүй, шингэц сайтай тул үдэш орой ч идэж болно. Түүнчлэн зарим судалгаагаар элэг, цөс болон үе мөчний үрэвсэл, цус багадалтад сайн гэж гарчээ.
1 порцийн орц:
- тараг 1 стакан (1%)
- гурвалжин будаа 2-3 хоолны халбага
Бэлдэх арга:
Үдэш орой гурвалжин будааг угааж, дээр нь час халуун ус хийнэ. Дараа нь усаа асгаж, тараг нэмээрэй. Ингээд хөргөгчинд хийгээд унт. Өглөө тарагтай будаагаа идээд ажилдаа яваарай.
Хэрэв ийм будааг өглөө бэлдсэн бол 6-8 цагийн дараа идэж болно. Тарагтай гурвалжин будаа идсэнээс хойш дор хаяж 2 цаг болсны дараа юм идээрэй. Харин 1 цагийн дараагаас ус ууж болно.
www.mnews.mn
Сэтгэгдэл ( 11 )
Hoolnii halbag gej hool hutgaj ayagaldaguu neg bol ayagnaasa hutgaj ideh halbaguu
Xodoodnii ulailt uruvsultei Bol ugluunii xuiten tarag ontguig anxaarax xeregtei er n ugluu tarag tiim sain bisn udees xoish xereglex xeregtei
3jin budatai uhriin mahtai davsgui hool bl amarhan jin haydag yum bnle,tarag 3jin budaani dehlem bas dajgui yum bnle shu hereglej uzsen hussen jinde hursen bga
Haluun usaa hiigd her udaan bailgaj bj asgahiin
Heden honog uuh ve
Huhvvl hvvhedtei hvn uuwak yah bol