Эдгээр хүнсний бүтээгдэхүүнийг таргалуулдаг гэж ам дамжин яригдсаар ирсэн ч үнэн хэрэгтээ ямар ч аюулгүй гэнэ.
1. Будаа
Будаанд глютен байхгүй. Бор будааг идэх нь илүү дээр.
2. Төмс
Төмсийг тэр чигтээ нүүрс ус гэж боддог бол эндүүрэл. Энэ нь хүнсний ногоо юм.
3. Ямар нэгэн нэмэлтгүй йогурт
Исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүнүүдэд глютен байдаггүй. Харин янз бүрийн нэмэлт орсон йогуртуудыг шалгаж аваарай.
4. Миндалийн гурил
Энэ нь гурил гэж нэрлэгдэж байгаа ч самран бүтээгдэхүүнүүдийн нэгэн адил хоргүй. Энгийн гурилын оронд болон талх хийхэд ашиглаж болно.
5. Овъёос
Овъёос ч бас аюулгүй.
6. Өндөг
Амьтны гаралтай уураг нь (тахиа, үхэр, загас, өндөг) глютен агуулдаггүй тул хоргүй.
7. Вандуй
8. Киноа
Энэ нь будааны адил глютен агуулдаггүй, амин дэмээр баялаг.
9. Шош болон ногоон ногоонууд
Эдгээр нь төмөр, эрдэс бодисоор баялаг.
О.Саша
Сэтгэгдэл ( 1 )
MAH IDEH NUGEL HUI NEGDELIIN UED BOL NUGEL BISH